Sulama tesisleri ile çiftçinin yüzü gülecek

Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdür-lüğü, Tarım ve Hayvancılık kenti olan Amasya’yı daha ileriye taşımak için bütün hızıyla çalışmalarını sür-dürüyor.
Hizmet Odaklı projelerini ortaya koyan Amasya İl Özel İdaresi, Tarım ve Hayvan-cılığa katkıda bulunmaya de-vam ediyor. İlkel sulamanın getirdiği külfeti ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmek için çalışan İl Özel İdaresi, sulanabilir tarım alanlarının artırılması için çalışmalarını aralıksız sür-dürüyor.
Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar; “Tarım sektörüne büyük projeler kazandıran İl Özel İdaresi, kapalı sistem sulama havuzları ile çiftçilerin yü-zünü güldürüyor. Yüzlerce çiftçinin faydalanacağı proje-ler ile arazilerin daha verimli kullanılma imkânı elde edilecek böylelikle ürün verimi ve kalitesini artıracak kapalı sulama sistemi projesi aynı zamanda hayvancılık potansiyeline de ivme kazan-dıracak.
İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırım programı kapsamında; Amasya Merkeze bağlı Dadı Köyünde 17,50 x 21,50 x 1,30 ebat-larında 1.960 metre sulama havuzu yapılmış olup 20 hek-tar alanda da sulama randı-manı artırılmıştır. Karaköprü Köyünde 671 metre trapez kanal 1.659 metre dik kanal yapılarak toplamda 150 hektar alanda sulama randımanı artırılmış oldu.
Ayrıca DSİ’ ye ait kanalların yıpranmış kısım-larının 1.265 metresi yenilendi. Amasya Merkeze bağlı Sarıyar Köyünde 11,50 x 23,50 x 1,30 ebatlarında 300 metre sulama havuzu yapılarak 20 ha. alanda sulama sağlanmıştır.
Taşova İlçesine Bağlı Tekpınar Köyünde 360 m3 havuz ile , 4.200 metre açık sulama kanalı, Taşova İlçe-sine bağlı Boraboy Köyünde 4.400 metre açık sulama kanalı yapımı ve 100 m3 suluma havuzu yapımı tamamlanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur.
Sayın Valimizin talimat-ları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin des-tek ve katkılarıyla Kapalı sulama sistemi havuz-larımızla birlikte çiftçilerimiz sulama sıkıntısı çekmeden arazisinin başındaki vanayı açarak arazisini rahatlıkla sulayabilecek.
İsteğimiz ortaya koyduğumuz projeler ile sulanan arazi miktarını daha da artırarak çitçimizin refah seviyesini yükseltmektir” dedi.